اخبار علمی جهانخبر علمی

تولید طلا از باکتری توسط دانشمند ایرانی/ کیمیاگری میکروبی

دانشمند ایرانی دانشگاه میشیگان موفق به استفاده از نوعی باکتری برای تولید طلای جامد شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، در این یافته کاظم کاشفی و همکارانش باکتری ای کشف کرده اند که توانایی مقاومت در برابر مواد سمی دارد و می تواند طلای ۲۴ قیراط (عیار) تولید کند.

این پژوهشگران دریافته اند باکتری مقاوم به فلز Cupriavidus metalliduransمی تواند در غلظت های زیادی از کلرید طلا و یا طلای مایع را رشد کند. این ترکیب نوعی ماده شیمیایی است که در طبیعت یافت می شود.

محققان به تقلید از فرایندی که به اعتقاد آنها در طبیعت روی می دهد، این باکتری را با میزان زیادی کلرید طلا تغذیه کردند. طی یک هفته باکتری این ماده سمی را به تکه ای از طلا تبدیل کرد.

کاظم کاشفی استادیار میکروبیولوژی و ژنتیک مولکولی دراین باره گفت: کیمیاگری میکروبی کاری است که ما انجام دادیم یعنی تولید طلای ارزشمند از چیزی که هیچ ارزشی ندارد.

در این کار هنرمندانه محققان از ترکیب زیست فناوری، هنر و کیمیاگری برای تبدیل طلای مایع به طلای جامد ۲۴ قیراط استفاده کردند.

در واقع ترکیبی که موجب تولید این طلا می شود شامل یک آزمایشگاه قابل حمل از سخت افزار طلاداده شده ۲۴ قیراطی، یک زیست راکتور شیشه ای و باکتری است.

این کار در رقابت هنر سایبری Prix Ars Electronicaاتریش به نمایش گذاشته شد.

بااین حال آدام براون استادیار هنر الکترونیک دانشگاه میشیگان می گوید امید نداشته باشید که این فرایند بتواند از چیزهای به درد نخور، معادنی از طلا برای شما به ارمغان بیاورد چرا که این فرایند در مقیاس بزرگ بسیار پرهزینه است.

?منبع:
http://m.pnas.org/content/110/15/5738.full
دکتر کاشفی همان پژوهشگری است که آرکی به شدت گرمادوست Strain 121 را کشف کرده است.

گردآورنده: مهربد مهرافزا

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

هاشمی

مترجم و محقق خبر های علمی

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Free WordPress Themes
بسته

Adblock شناسایی شد

لطفا با غیرفعال کردن "مسدود کننده تبلیغ" خود ما را حمایت کنید.