معرفی بزرگان علم
پروفسور مجید سمیعی

این بار این هیچ آغا تصمیم به نوشتن در مورد دوست و سرور عزیزمان پروفسور سمیعی نموده ام.
احتمالا دوستان عزیز زیست شناس اینک موضع گیری می نمایند که ” جناب! ایشان جراح هستند. قرار بود زندگینامه دانشمندان زیستی باشد و چه و چه و چه”
و البته و صد البته کسی منکر این نمی شود که پژشکی خودش تماما از زیست شناسی نشات گرفته و تعریف از رشته خود نباشد تمام علوم به طور مستقیم و غیر مستقیم از زیست شناسی نشات گرفته اند. اما برای راحت تر شدن خیال دوستان باید خدمتتان عرض کنم که ایشان علاوه بر پزشکی، در رشته زیست شناسی هم تحصیل نموده اند.
خانواده سمیعی خانواده ای معروف و گیلانی بودند که در سال ۱۳۱۶ در تهران دارای نرینه فرزندی شده و نام اورا مجید نهادند.
پروفسور مجید سمیعی تحصیلات دوران متوسطه خود را در دبیرستانی در رشت به پایان رساندند وپس از آن برای ادامه تحصیلات عازم آلمان گشتند.
ایشان رشته پزشکی و زیست شناسی را در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ به پایان رساندند و در نهایت دوره تخصصی جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر کورت شورمن آغاز کردند.
ایشان پس از اخذ درجه استادی در همان دانشگاهی که دانشجویش بودند، نخستین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی را با کمک بنیاد فلوکس واگن تاسیس نمودند.
به طور خلاصه می توان گفت ایشان هرچه راجع به جراحی مغزدر آلمان قابل بنیانگذاری و تاسیس بوده را انجام داده و هر جایزه ای و افتخاری در این زمینه که قابل کسب بوده را کسب نموده اند من جمله کسب نشان خدمت درجه ۱ دولت آلمان از از رییس جمهور وقت آلمان غربی و جایزه هیات علمی ایالات نیدرزاکسن آلمان و تاسیس یک مرکز خصوصی بین المللی علوم اعصاب یا با اختصار INI در آلمان.
ایشان همچنین در کشور خودمان فعالیت های قابل ستایشی انجام داده اند که از میان این موارد می توان به ساخت بیمارستان ۴۰۰ تخت خوابی پروفسور سمیعی در رشت اشاره داشت.
جالب است بدانید ۱۲۰۰۰ جراحی موفق از ایشان به ثبت رسیده است و استاد افتخاری دانشگاه تهران می باشند.
باشد که همگی عمر مفید و گهرباری چون ایشان داشته باشیم و ایران پروفسور سمیعی های زیادی را آینده به خود ببیند.
نویسنده: مینا خالقی