bio engineeringScientific newsدستاورد زیستیمهندسی زیستینانو تکنولوژی
اولین “نانو ماهی” جهان؛ موشک حامل دارو!

مهندسان دانشگاه کالیفرنیا با الهام از سبک شنای ماهی های واقعی، “نانو ماهی” فلزی تولید کرده اند که می تواند در حمل دارو ها به نقاط خاص بدن استفاده شود.
اندازه نانو ماهی ها ۱۰۰ بار کوچک تر از دانه های شن است و شامل قطعات طلا و نیکل هستند که با لولاهای نقره به هم متصل شده اند. دو بخش بیرونی که از جنس طلا هستند، به عنوان سر و دم عمل می کنند، درحالی که نیکل دو بخش داخلی بدن را تشکیل می دهد. هر بخش حدود ۸۰۰ نانومتر طول دارد.
با اعمال یک میدان مغناطیسی نوسانی، قطعات مغناطیسی نیکل از یک سمت به سمت دیگر حرکت می کنند. این اتفاق باعث چرخش چرخش سر و دم شده و حرکتی ایجاد می کند که نانوذره را به جلو می راند. سرعت و جهت حرکت را می توان با تغییر قدرت و جهت گیری میدان مغناطیسی کنترل کرد.
محققین بر این باورند که استفاده از این نانو ماهی ها می توناد در دارورسانی، جراحی های غیرتهاجمی، و تغییرات تک سلولی مفید واقع شود.
تحقیقات مرتبط با ابزارهای دارورسانی، تا حد زیادی به سیستم حمل و نقل بدن برای انتقال اجزا به محل مورد نظر وابسته است. در حال حاضر مطالعات گسترده ای درباره سیستم انتقال فعال بدن در حال انجام است، و نتایج نشان می دهد اجزای منقل شونده این سیستم قابلیت کوچک تر و سریع تر شدن را دارند.
یک سوال مهم باقی مانده است؛ اینکه این نانوماهی پس از استفاده چگونه از بدن خارج می شود؟ تیم تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا، در حال توسعه انواع زیست تخریب پذیر این نانو ماهی هستند تا از انباشته شدن فلز در بدن جلوگیری شود.
منبع: www.newscientist.com