Genetic EngineeringScientific newsدستاورد زیستیمهندسی ژنتیک

خودکشی باکتری تحت تاثیر ویروس، راهکاری برای حذف مقاومت آنتی بیوتیکی

در کنفرانس کریسپر ۲۰۱۷ در آمریکا، پژوهشی جدید ارایه شد: ساخت ویروس های دستکاری شده ای که ژنهای آن میزبان باکتریایی خاصی را هدف گرفته و DNA آن را به برش ژنهای خودش وادار می کند.
فناوری ویرایش ژن به نام “کریسپر” (CRISPR) به خودی خود یک سیستم ایمنی باکتریایی در مقابل ویروس ها است؛ خصوصیتی که در آینده می تواند بر علیه آنها استفاده شود.
کریسپرها توالی هایی از DNA هستند شامل کدهای تکرارشونده، که یک پالیندورم طولانی را ایجاد می کنند. باکتری ها آنها را بعنوان نوعی سیستم ایمنی علیه باکتریوفاژها تولید می کنند.
قطعات DNA ویروسی که وارد باکتری شده اند درون توالی های تکراری کریسپر انباشته می شوند، در نتیجه هرگونه آلودگی بعدی به سرعت شناسایی شده و سپس سسیستم های آنزیمی متصل به کریسپر یا “CAS” (CRISPR-associated system) می توانند آنها را برش داده و از بین ببرند.
این سیستم ویرایش ژن حدود ۲۵ سال قبل کشف شده و تا کنون علاوه بر دستکاری ژنها بطور مصنوعی، کاربردهای درخشان دیگری نظیر کمک به درمان سرطان و یا حتی کاهش عفونت HIV داشته است.
مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و سازگاری باکتری ها با آنها باعث جلب توجه دانشمندان به استفاده از باکتریوفاژها شده است.
جذابیت استفاده از فاژ ها در این است آنها بسیار اختصاصی تر از آنتی بیوتیک ها بوده، تنها انواع خاصی از باکتری ها را هدف قرار دهند و برای سلامتی ما خطرناک نیستند. ویروس ها همچنین قادرند به پوشش چسبنده ی باکتری ها که به منظور حفاظت و اتصال خود تولید می کنند، نفوذ کنند.
دانشمندان با وارد کردن توالی های کریسپر حاوی ژنهای مقاومت به آنتی بیوتیک به ژنوم باکتریوفاژ، سعی دارند توالی کریسپر را به هدف حمله ی آنزیم های Cas تبدیل کنند. این کار به از بین رفتن مقاومت آنتی بیوتیکی منجر می شود یا حتی باعث خودکشی باکتری بر اثر بریدن ژنهای خودش می شود.
رابطه انسان با باکتری ها در محیط اطراف و حتی درون بدن خود روز به روز دچار پیچیدگی های بیشتری می شود. ارتباط تغییرات فلور میکروبی روده، با انواع بیماری از پارکینسون، تا اوتیسم و اضافه وزن، نشان داده است که گونه های باکتریایی مختلفی که در روده پناه گرفته اند، می توانند تاثیرات زیادی در بسیاری از جنبه های سلامت ما داشته باشد. تکنولوژی کریسپر ممکن در آینده برای انتخاب سویه های خاص باکتریایی در روده، حذف آنها از اکوسیستم و ویرایش میکروبیوم بدنمان مورد استفاده قرار گیرد.

به نقل از sciencealert

منبع: www.sciencealert.com

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

فتاحی

مترجم و محقق خبر های علمی

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینها را هم ببینید

بسته
Free WordPress Themes
بسته

Adblock شناسایی شد

لطفا با غیرفعال کردن "مسدود کننده تبلیغ" خود ما را حمایت کنید.