اخبار علمی جهانخبر علمی
طراحی نانوذرات برای سم زنبور عسل بهمنظور از بین بردن سلولهای سرطانی، بدون آسیب به دیگر سلولها

سم درون نیش حشرات از جمله زنبور عسل میتواند برای انسان دردسرزا باشد؛ اما میتوان از آن برای درمان بیماریهایی نظیر سرطان و ایدز استفاده کرد.
تلاش برای ساخت نانوزنبورهایی که بتوانند پپتیدهای سمی به نام ملیتین را برای از بین بردن سلولهای سرطانی در بدن رها کنند؛ از سال۲۰۰۹ توسط محققان دانشگاه واشنگتن آغاز شد.
ملیتین با ایجاد حفره در غشای سلول آن را از بین میبرد. در صورتی که غلظت مناسبی از آن وارد خون شود هر سلولی حتی گلبولهای قرمز را از بین میبرد.
دانشمندان ملیتین را با نانوذرات حاوی لایههای لیپیدی، دارای هستهی پرفلروکربنی بستهبندی کردند تا بتوانند سلول سرطانی را مورد هدف قرار دهد. آزمایش بر روی موشها نشان داد که نانوذرات، ملیتین را به سلول سرطانی وارد کرده و تومور را در سرطان پوست و پستان از بین بردند این در حالی است که به گلبولهای قرمز و دیگر بافتها آسیبی وارد نشد.
اصلاحاتی از قبیل فعال شدن با تغییر pH باعث توسعه بهتر نانوذرات شده. بدین ترتیب نانوزنبور میتواند محتویات خود را در محل سلول سرطانی (pH اسیدی) رها کند.
این فناوری به درمان ایمن بیماریهایی همچون ایدز و سرطان کمک میکند. همچنین میتوان برای سم حشراتی دیگر از جمله عقرب از این روش استفاده کرد.
منبع: nano.ir