cancer researchScientific newsvaccineدستاورد زیستیسرطان پژوهیواکسن
واکسنها به کمک درمان سرطان میآیند

یافتههای اخیر محققان که بهتازگی در مجلهی نیچر به چاپ رسیده است؛ حاکی از موفقیت به دستیابی راهی برای درمان سرطان است. در این پژوهش محققان موفق شدند با تحریک سلولهای T علیه سلولهای سرطانی اقدام کنند.
در سطح سلولهای سرطانی آنتیژنهایی به نام نئوآنتی ژن وجود دارد که نوعی از پپتیدهای اتصالی به HLA هستند و تنها در سطح سلولهای سرطانی دیده میشوند که سلولهای طبیعی بدن فاقد آن هستند. پس میتوان از آنها بهعنوان هدفهای مطلوبی برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده کرد.
محققان آنتیژنهایی را که بیشترین احتمال ایجاد پاسخ ایمنی را داشتند، بهعنوان پایهی واکسن خود انتخاب و به درمان شش بیمار مبتلا به ملانوما (نوعی سرطان پوست) اقدام کردند. با فرموله کردن تا ۲۰ آنتیژن سطحی برای هر بیمار، موفق به تحریک سلولهای T علیه سلولهای سرطانی شدند.
سرطان ملانوما بیماریای برگشتپذیر است و احتمال عود بیماری پس از درمان در مبتلایان بسیار بالاست بااینوجود در چهار بیمار پس از گذشت بیست و پنج ماه توموری مشاهده نشد و دو بیمار دیگر نیز بهوسیلهی روش درمانی anti-PD بهبود یافتند.
گرچه این مشاهدات در گروه کوچکی از بیماران و بدون گروه کنترل صورت گرفت اما نتایج آن بسیار دلگرمکننده است و میتوان امیدوار بود که واکسنهای شخصی را راهی برای درمان سرطان بیابند.
منبع: www.nature.com
نگین عبیری